Αφεθείτε στις αμέτρητες φυσικές ομορφιές του Πανεπιστημιακού Δάσους Περτουλίου. Δεν είναι τυχαίο ότι  αποτελεί σήμερα το δεύτερο μεγαλύτερο τουριστικό  πόλο ανάπτυξης του Ν. Τρικάλων (μετά από τα Μετέωρα) γιατί  προσφέρει διαφορετικές επιλογές απόδρασης στη φύση. Ευκαιρία για περιπάτους σε απάτητα μονοπάτια μέσα στην ηρεμία και στην απομόνωση που μόνο το δάσους Περτουλίου μπορεί να προσφέρει.

Μερικές από τις επιλογές που έχετε για αναψυχή και ξεκούραση σε συνδυσμό με πολλές δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού είναι:

1) Το δάσος ελάτης με τα λειβάδια, σπάνιας ομορφιάς και γαλήνης

2) Το Χιονοδρομικό Κέντρο που λειτουργεί από το έτος 1999 με αξιώσεις, έχοντας μια πίστα 1100 μέτρων, με κλίσεις μέτριας δυσκολίας, με Lift μεγάλης δυναμικότητας (μεταφορά 172 ατόμων σε 13 λεπτά).

3) Το ορεινό κατασκηνωτικό κέντρο,  δασικής αναψυχής «Αγ. Κυριακή», συνολικής έκτασης 42 στρεμμάτων εξυπηρετώντας σήμερα συνολικά 1000 περίπου επισκέπτες ετησίως. Ο χώρος αυτός έχει δημιουργηθεί από το 1991 με υποτυπώδη υποδομή, διαθέτει όμως τα ειδικά εκείνα χαρακτηριστικά για εξαιρετικής ποιότητας δασική αναψυχή.

Η οργάνωση της λειτουργίας του χώρου αυτού, ως ένα μοναδικό ορεινό κατασκηνωτικό κέντρο, λειτουργεί σύμφωνα με προδιαγραφές του ΕΟΤ.

4) Ορειβατικά μονοπάτια και θέσεις θέας, με πιο σπουδαίο  αυτό που ξεκινά τα Περτουλιώτικα Λειβάδια από τα 1100μ. και φτάνει στην Κορυφή Αστραπή του Κόζιακα στα 1901μ., όπου υπάρχει σχετικό καταφύγιο. Η βατότητα είναι καλή με χρόνο ανάβασης τις 3 ώρες.

Σπουδαία αξιοθέατα είναι και η εκκλησία του χωριού, τα πετρόχτιστα σπίτια, η εκκλησία του Αγίου Παύλου στα Περτουλιώτικα Λιβάδια, τα όμορα χωριά της Ελάτης, του Νεραϊδοχωρίου, της Χρυσομηλιάς και της Πύρρας.