Το Ταμείο Διοικήσεως και Διαχειρίσεως Πανεπιστημιακών Δασών έχει εγκαταστήσει, τεκμηριώσει και εφαρμόσει ένα Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Προτύπου ΕΛΟΤ EN ISO 9001: 2015. Παράλληλα ο φορέας εφαρμόζει ένα σύστημα αυτοαξιολόγησης, το Κοινό Πλαίσιο Αξιολόγησης C.A.F.

Για τον έλεγχο των διεργασιών και την αποτελεσματική λειτουργία έχουν ορισθεί τα κριτήρια και οι μέθοδοι που απαιτούνται καθώς και οι ενέργειες για την επίτευξη των αναμενόμενων αποτελεσμάτων και τη διαρκή βελτίωση του Συστήματος.

 

Βασική επιδίωξη του Τ.Δ.Δ.Π.Δ  είναι η συνεχής παρακολούθηση των εσωτερικών και εξωτερικών θεμάτων του Φορέα τα οποία αποτελούν του παράγοντες κλειδιά του φορέα σε σχέση με τη φέρουσα ικανότητά του να επιτύχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας.

Το Τ.Δ.Δ.Π.Δ  για την καλύτερη κατανόηση των ενδιαφερομένων μερών και των αναγκών του εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο σύστημα βασισμένο στις αρχές της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας

 

Η Διοίκηση του Τ.Δ.ΔΠ.Δ δεσμεύεται για την ανάπτυξη και εφαρμογή του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας, αλλά και για τη συνεχή βελτίωση της αποτελεσματικότητάς του. Η εκπλήρωση των απαιτήσεων του , της νομοθεσίας και των κανονισμών είναι ύψιστης σημασίας για την  Οργανισμό και δηλώνεται, τόσο μέσα από την Πολιτική Ποιότητάς της, όσο και μέσα από τους στόχους ποιότητας που θεσπίζει η Διοίκησή του.